• Joyce Cannelle
  • Chris RoMaan
  • Pièces de résistance
  • Pièces de résistance
  • Pièces de résistance
  • Pièces de résistance

Pièces de résistance

Een duo tentoonstelling van tekeningen

Als  ik  dan  toch  weerstand  moet  bieden,  laat  poëzie  dan  mijn wapen zijn ...

Joyce Cannelle

(Pen)tekeningen en aquarellen

Joyce Cannelle Casteleyn - geboren in Seoul en opgegroeid in Gent, koestert haar liefde voor het tekenen van kindsbeen af. Naast het volgen van een jaar Tekenen naar Naaktmodel op Sint-Lucas Academie Gent en een aantal workshops is zij artistiek ongeschoold. Het is pas sinds een drietal jaren dat zij de intensiteit en de frequentie van het tekenen sterk heeft opgevoerd.

Naast grafiet gebruikt Joyce Cannelle Chinese inkt en aquarellen. Het missen van academische vorming maakt haar werk verrassend, onvoorspelbaar en is desalniettemin technisch gevorderd. Haar illustratieve stijl en aquareltechniek zijn hoogst persoonlijk en herkenbaar. Vertrekkende vanuit improvisatie geeft zij vorm aan een imaginaire wereld waarin zowel figuratieve als abstracte elementen met elkaar verweven zijn. Doorheen compositie en detail vertelt zij een verhaal dat een gelaagdheid aan gevoelens aanspreekt. 

Onmiskenbaar zijn het de constanten verleiding en kracht die Joyce Cannelle inzet doorheen haar zoektocht naar hetzij een onschuld, hetzij de ambiguïteit ervan.

Chris  RoMaan 

Collage-tekeningen

Chris 'Romaan' Van Wassenhove is filosoof, dichter,  beeldend kunstenaar, gevormd binnen de afdeling Fine  Arts van de Hogeschool voor Kunsten Utrecht, waar hij afstudeerde met collages en multiples. Kort na zijn studie greep hij voltijds terug naar tekenen, het medium waarmee de interesse voor beeldende kunst begon en tot  op  heden  gecombineerd  wordt  met  zijn  collage  werk.

Romaan is gefascineerd door het effect van  samengestelde beelden omdat het ontsnapt aan het  enkelvoudig perspectief en steeds een prettige  bevreemding veroorzaakt. Het is een medium waarmee  hij ruime ervaring heeft en met gemak de poëzie der  dingen blootlegt. Zijn tekeningen zijn figuratief en van academische accuraatheid, maar wie verder voelt dan  wat er te zien is, komt uit op onderliggende thema's die  van ons allemaal zijn, maatschappij kritische  observaties  en  ventilaties.

Los daarvan blijven tekeningen ook gewoon  tekeningen, louter duizenden lijntjes op papier die een vorm vormen. Het is in die eenvoud dat Romaan ruwe  schoonheid probeert te vangen, wars van alles wat we denken te weten, ergens in het ongezegde en dat wat  niet  getoond  is. 

Gent Soiree

Deze avond kadert ruimer project genaamd Gent Soiree (Gent.Kunst) meer informatie op gentkunst.be

Expo en finissage

  • za–zo 19-20/10/2019 (13 – 17u)
  • za 26/10/2019 (13 – 17u)
  • zo. 27/10/2019 (11 – 18u) (finissage)
 

 

Event Details

CLIENT : Gent Soiree

DATE : 18/10/2019 - 18:00 to 22:00

TYPE : Event

WEBSITE : http://gentkunst.be/